perjantai 27. helmikuuta 2015

3) KULTTUURIMAANTIEDE ( väestö, asutus)

1. MATKAPÄIVÄKIRJA

2. PÄIVÄ NIZZASSA
20.7.2015

Heräämme aamulla klo: 8.00 aikaa hotellilla. Käymme suihkussa ja valmistaudumme tulevaa päivää varten. Lähdemme hotellilta klo: 9.00. Otamme pyörät hotellin pihalta ja lähdemme ajamaan rantatietä Jan ravintolaan.Jan ravintola sijaitsee Rue Lascaris:ssa. Ravintola on 4½ tähden ravintola.  Matka Jan ravintolalle kestää noin 25 minuuttia rantatietä pitkin. Kevyt vastatuuli puhaltaa ja palmut huojuvat hennosti. Meri kimmeltää kauniin kirkkaan sinisenä oikealla puolellamme. Saavumme Jan ravintolaan 9.25 ja avaamme oven, meidät toivotetaan heti lämpimästi tervetulleiksi. Tilaamme Groque Monsiueriä eli grillattua paahtoleipää, jossa on sisällä kinkkua ja juustoa. Juomme perinteiseen suomalaiseen tapaan vettä.



Lähdemme ravintolasta 10.00 täysin vatsoin ajamaan pyörillä Chagall museoon. Chagall museo sijaitsee Avenue Docteur Ménardi:lla. Sisäänpääsy maksu on halpa, lapset 5€ ja aikuiset 7€. Chagall museo on hyvin kiinnostava moderneista ja värikkäistä taideteoksista. Matka museolle kestää 12 minuuttia, maisemat ovat tyypillisiä. Ajamme pyörätietä pitkin ajokaistan vieressä. Matkan varrella on paljon kauppoja ja ravintoloita. Väkeä kaduilla on paljon mikä vaikeuttaa ajamista. Saavumme museolle 10.15 ja ensivaikutelmamme on lumottu. Museon piha on ihana. Menemme sisään ja maksamme pääsylipun. Kiertelemme museon läpi ihailen ainutlaatuisia taideteoksia. Olemme valmiit 12.00 ja lähdemme ajamaan hotellille päin.
 Matka tuntuu jo nopeemmalta, vaikka kestääkin 28 minuuttia. Saavumme hotellille 12.30 ja vaihdamme rantavaatteet alle. Huilaamme hetken ja jatkamme matkaa 13.00. Lähdemme ajamaan coco beachille. Matka kestää noin 35 minuuttia. Reitti on jo tuttu, ihana meri ja rantatie. Aurinko paistaaja taivas onkirkas joten ajamme aurinkolasit päässä. Pääsemme rannalle 13.35 ja otamme paikan. Nizzassa rannat on kivirantoja, mutta löydimme kiviltä kohdan missä ottaa aurinkoa ja hypätä mereen. Meillä on mukana myös eväitä. Meillä on mansikoita, viinirypäleitä, mustikoita, herneitä, suolakeksiä ja viccyä.



 Lähdemme pois 16.00 ja ajamme pyörillämme vanhaan kaupunkiin. Matka sinne kestää 15 minuuttia. Nizzan vanhakaupunki on todella mahtava. Pidämme siintä tosi paljon, koska erilaiset talot, kaupat ja ihmiset tekevät siintä ihanan. Kiertelemme pyörillä ja pyöriä taluttaen vanhassa kaupungissa 2 tuntia. Ostimme matkamuistoja ja söimme jätskit. Ihastuimme paljon vanhaankaupunkiin mutta on aika läheteä jo hotellille.


Kello näyttää 18.00 kun lähdemme hotellille ajamaan. Matkaan meni 25 minuuttia ja kun pääsimme hotellille nukuimme parin tunnin unet, koska olemme väsyneitä. Heräämme noin 20.30 ja rupeamme valmistautumaan iltaa varten. Laitamme mekot ja kiharramme hiukset, laitamme huulipuunaa ja korkkarit jalkaan. noin 21.30 lähdemme VOX CLUBILLE Rue Alexandre Marille, se sijaitsee vanhassa kaupungissa. Menemme clubille ja juomme drinkkejä ja tansimme. Yöllä palaamme hotellille ja menemme nukkumaan.



Maisema kiinnitti huomiota, koska se on ihana ja mietimme että WIFI asiat pitää hoitaa kuntoon ennen ku lähdemme matkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti