sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

3) KULTTUURIMAANTIEDE
2. VÄESTÖ
Rooman väkiluku on noin 2,8 miljoonaa josta alle 15-vuotiaita on 886. Väestöstä yli 60 vuotiaita on 24,8. Italian lapsikuolluuden määrä on 3, 1000 elävänä syntyseen lapseen verrattuna. Suomen lapsikuolluus on 2,1, 1000 elävänä syntyseen lapseen verrattuna. Eli italiassa lapsikuolluus on suurempi, mutta ero on kuitenkin tosi pieni. Nykyään italiassa on 40-44 vuotiaita eniten ja yli sata vuotiaita vähiten. Italian naisten hedelmällisyys on 1,6 ja suomen 1,9, eli suomessa hedelmällisyys on suurempi. Italiasta on lähtenyt 60 pakolaista ja tullut 64 732. Italialaiset tulee elää keskivertoisesti noin 85 vuotiaiksi ja meihet 79 vuotiaiksi eli miesten arvellaan kuolevan nuorempina.

Kuvahaun tulos haulle italia




Italiassa bruttokansantuottetta on 2 149 480 000 000 ppp dollaria, josta jokaista asukasta kohden on 33 069. Huumeet, prostituutio ja salakuljetus lasketaan osaksi bruttonkansantuottetta italiassa. Työttömyyttä Italiassa on 10,7 %, eniten nuorilla. Talouden Italia hoitaa hyvin, sillä on nimittäin euroalueen 3 suurin talous ja 4% korkoa. Italian lukutaitoisia väestöstä on 97% eli 3 % lukutaidottamia. Italian pääkieli on italia, mutta siellä on myös 12 vähemmistökieltä, jotka on:
albania, frankoproversaali, friuli, katalaani, kreikka, kroatia, ladino, oksitaani, ranska, saksa, sardi ja sloveeni.  Italiassa on noin 83% katolilaisia ja loput protestantteja ortodoksia. 
Italiassa on öljy, maakaasu, rautamalmi, kivihelektroniikkaa, maatalouskoneita, konttorikoneita, moottoriajoneuvoja, konttorikoneita ja rautatiekalustoa.Italiassa on korrupitoa 43 skaalia 100:sta saalista. Hiili, elohopea, rikki, suola ja marmoriesiintymiä ja kaikkiaan luonnonrikkauksia on vähän.Teollisuuden osuus bruttokansantuotteesta on noin 25 %, ja se työllistää noin 30 % työikäisestä väestöstä
Italia ja Ranska kuuluu EU:n ja molemmissa on euro. Italia on hyvässä asemassa EU:ssa ja kuuluu myös natoon. Ranskan asema on merkittävä maailmanlaajuisesti ja se on europanunioinin perustaja pysyvä YK:n turvallisuusneuvoston jäsen.

1 kommentti:

  1. Slot machines in Indonesia - Pogo Niger Gambling
    Slot machines 텍사스홀덤 in Indonesia. 온라인 슬롯 사이트 This 메이저 토토 사이트 casino website does not offer gambling 윌리엄 힐 activities or 벳 365 가상 축구 주소 a means to promote gambling. Slot machines are

    VastaaPoista